Obiady dla medyków – charytatywna świąteczna akcja PARP

Wstęp

Spis treści

Na początku grudnia pracownicy Agencji wspólnie z Davidem Gaboriaud przekazali posiłki dla personelu medycznego jednego z warszawskich szpitali.

David Gaboriaud to jeden z najbardziej znanych kucharzy młodego pokolenia. Urodzony we Francji, przez wiele lat pracował w Polsce, Stanach Zjednoczonych oraz Paryżu. Jest podróżnikiem, propagatorem slow food oraz zwolennikiem tradycyjnych i regionalnych produktów.

Szpital, który został wybrany – Centralny Szpital Kliniczny MSWiA w Warszawie przy ul. Wołoskiej – jest kluczowym z punktu widzenia walki z pandemią w stolicy. Posiłki zostały przygotowane dla pracowników jednego z oddziałów tego szpitala.

David ugotował dla 30 osób zupę pomidorową z czerwoną soczewicą. Dodatkowo każdy z medyków otrzymał świąteczne pierniki.

Pomoc