Wstęp
Spis treści
Firma z Wielkiej Brytanii opracowuje mieszanki składników z roślin strączkowych do produkcji alternatywnych wyrobów mlecznych na bazie roślin, m. in. sera. Do produkcji mieszanek klient wykorzystuje takie rośliny jak: groch, soczewica, fasola, które są doskonałym źródłem białka i błonnika. Głównym produktem jest mieszanka do produkcji serów typu Cheddar, Gouda i Feta.
Swoje mieszanki klient oferuje firmom z branży mleczarskiej, markom wegańskim, firmom gastronomicznym i podmiotom z branży FMCG.
Korzystanie z opracowanej przez brytyjską firmę mieszanki znacząco zmniejsza potrzebę stosowania chemicznie modyfikowanych skrobi i sztucznych dodatków w procesie produkcyjnym. Sery na bazie roślin strączkowych mają wyższą zawartość białka i błonnika, o 30% mniej tłuszczów nasyconych i mniejszą liczbę składników wykorzystanych do stworzenia końcowego produktu.
Brytyjski klient zainteresowany jest nawiązaniem współpracy z partnerem, który będzie wykorzystywał mieszankę do produkcji wegańskiego sera zgodnie ze specyfikacją klienta. Firma oferuje współpracę w ramach umowy outsourcingu.
Firmy z woj. mazowieckiego zainteresowane współpracą proszone są o kontakt na adres agnieszka_promianowska@parp.gov.pl, wraz z podaniem numeru referencyjnego oferty.
Numer referencyjny oferty: BRGB20250206028
W mailu prosimy przesłać następujące dane:
- nazwa firmy,
- numer NIP,
- liczba pracowników,
- imię i nazwisko osoby kontaktowej,
- link do strony www/katalogu produktów.
Pozostałe firmy zachęcamy do kontaktu z właściwymi ośrodkami regionalnymi.
***
Zobacz inne przykładowe oferty firm zagranicznych
Oferta, która Cię zainteresowała, jest dostępna w ramach bezpłatnej bazy POD prowadzonej przez sieć Enterprise Europe Network. W POD za darmo możesz przeglądać oferty z całego świata lub założyć profil Twojej firmy.
Zobacz success stories firm, które już skorzystały z usług Enterprise Europe Network.
Szczegółowe informacje nt. bazy ofert POD i zasad wymiany informacji z ośrodkiem Enterprise Europe Network znajdziesz tutaj.