Opis>
Szkolenie przeznaczone jest dla przedsiębiorców, którzy w swojej działalności produkują, dystrybuują lub wykorzystują opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością. Podczas szkolenia przedstawione zostaną akty prawne regulujące wytwarzanie i wprowadzanie do obrotu opakowań, których przeznaczeniem jest kontakt z żywnością. Omówione zostaną również wymagania, jakie te opakowania muszą spełniać oraz jak powinny być oznakowane.
Opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością – wstęp Akty prawne dotyczące opakowań do żywności Wymagania ogólne w odniesieniu do opakowań do żywności Migracja globalna i specyficzna z tworzyw sztucznych Deklaracja zgodności i dokumenty potwierdzające bezpieczeństwo opakowań do żywności Dobra praktyka produkcyjna i higiena w produkcji opakowań do żywności
Część szkolenia w ramach cyklu "Szkoła dla Eksportera" pt. "Opakowania przeznaczone do kontaktu z żywnością"